Zadelmak maken

Het beleren is de eerste werkervaring voor het paard en daarom is het ontzettend belangrijk dat dit goed wordt gedaan. Een goede basis is uitermate belangrijk voor de toekomst. Een proces wat dus met zorg moet gebeuren.

Stapsgewijs bereiden wij het paard voor op het dragen van een zadel en een ruiter. Dit doen wij in alle rust en kalmte en zodanig dat paniek- en vluchtreacties bij het paard zoveel mogelijk vermeden worden. Door te ontspannen geeft het paard aan wanneer het klaar is voor de volgende stap.

Voor het goed zadelmak maken van uw paard moet u bij ons minimaal 3 maanden uittrekken. Wij vinden dit een correcte tijdsduur denkend aan het beleren van een nog jong en groeiend paard. Na die tijd is het paard bekend met het halthouden, de been- en teugelhulpen in stap draf en galop. Wanneer het paard zadelmak is laten wij de toekomstige ruiter een keer bij ons rijden, zodat het vertrouwen goed is. Daarna kan het paard desgewenst door ons verder getraind worden. Vele door ons zadelmak gemaakte paarden lopen inmiddels in de wedstrijdsport.