Fábio & Rianne

Fábio Nunes

W. Richards

Fábio is geboren in midden Portugal en kreeg zijn passie voor het Lusitano paard op jonge leeftijd. Vanaf 14-jarige leeftijd werkte hij enkele jaren voor een stierenvechter. Daarnaast gaf hij ook rijlessen.

In 2001 veranderde hij van baan en ging hij paarden trainen voor zowel working equitation als dressuur.

In 2003 kreeg hij de kans om voor een grote fokkerij, Casa Cadaval, te gaan werken. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan met het zadelmak maken en trainen van paarden, het presenteren van paarden aan de hand, het samenstellen van fokschema’s, de verkoop van paarden naar binnen- en buitenland en het uitbrengen van paarden op wedstrijden. Ook kreeg hij hier clinics van internationale ruiters. Hij heeft met een door Casa Cadaval gefokt paard in het dressuurprogramma van APSL gereden. Na 8 jaar gewerkt te hebben voor Casa Cadaval is hij naar Nederland verhuisd waar hij nu met Iberische paarden werkt en het bedrijf “Lusitano Sport Horses” is gestart.

Ook geeft hij rijles op alle niveaus en helpt en adviseert klanten in Nederland en Portugal.

Fábio spreekt naast Portugees ook Engels en Spaans en zijn Nederlands wordt steeds beter.

Rianne Verschuuren

W. Richards

Rianne is geboren in het zuiden van Nederland, en begon op jonge leeftijd met paardrijden. Op 13-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met de Lusitano waarna ze een passie kreeg voor dit prachtige ras. Na 2 jaar Lusitano’s te hebben gereden, kreeg ze op haar 15de verjaardag een Cruzado Lusitano waarmee ze lessen volgde van een Grand prix amazone. Daarnaast volgde ze diverse clinics bij internationale ruiters.

In 2004 is ze de opleiding paardenhouderij gaan volgen waarbij ze de eerste 2 jaar van de opleiding op verschillende wedstrijd-/handelsstallen in Nederland stages heeft gelopen en de laatste 2 jaar in Portugal. Één daarvan was bij de fokkerij Casa Cadaval.

Na haar studie is ze naar Portugal verhuisd en heeft daar 1,5 jaar voor privéklanten Lusitano’s getraind. Ook heeft ze daar verschillende clinics gevolgd.

Nu is ze samen met Fábio het bedrijf “Lusitano Sport Horses” gestart.

Rianne spreekt naast Nederlands ook Engels en een beetje Portugees.